Meet Up TerraTechnica | 16 okt. '18

'Kansen op gebied van duurzame energietoepassingen'

Noord-Holland Noord is bij uitstek een regio om duurzame energie te ontwikkelen. Dit gebeurt dan ook volop. En er liggen genoeg gezamenlijke kansen en uitdagingen. Bijvoorbeeld op het gebied van talentontwikkeling, duurzame mobiliteit en groene bedrijventerreinen. Bedrijven spelen hierin een belangrijke rol.

TerraTechnica bundelt de krachten in de regio door kennis, netwerk en ervaring te delen. Onderzoek en onderwijs voor en met het regionale bedrijfsleven staat daarin centraal. Door de lesstof van beroepsopleidingen te verrijken met de resultaten van praktijkgericht onderzoek. Door samen nieuwe kennis te ontwikkelen. En door samen projecten aan te pakken.

Tijdens de TerraTechnica Meet Up op 16 oktober 2018 worden de eerste resultaten van het samenwerkingsprogramma gedeeld. Presenteert Fred Gardner, associate lector Innovatiemodellen Duurzame Energie bij Hogeschool Inholland, zijn nieuwe wetenschappelijke uitgave over 'Sustainable Systems'. Waarin hij onderzoekt hoe je een energiesysteem ontwerpt dat nu én in de toekomst duurzaam is. Hoe deze systemen Texel zelfvoorzienend kunnen maken gaan studenten zelf ervaren tijdens een werkweek op 'Planet Texel'. Ook krijgt u een voorproefje van nieuwe projecten die binnen TerraTechnica worden gestart op het gebied van woningbouw, mobiliteit en bedrijventerreinen. Deze projecten zijn deels techniek en deels procesaansturing (big data) en veelal gericht op lokale en regionale systeemintegratie. Met partners als Wooncompagnie, de Koninklijke Marine, Data Science Alkmaar en Engie.

Programma
18.00 uur Inloop met een lichte maaltijd
18.30 uur Welkom
18.35 uur Ontwikkelingen TerraTechnica
18.45 uur Onderwijs & Arbeidsmarkt treffen elkaar
19.00 uur Voorproefje komende projecten
19.20 uur Afronding
19.30 uur Gelegenheid tot napraten tijdens de borrel
20.00 uur Einde

Aanmelden

Klik op het formulier hiernaast en meld u aan! Uiteraard bent u vrij een introducee mee te nemen, meld u hem of haar ook even aan via het formulier?
Wij hopen u wederom te mogen ontvangen.Met onder andere

Programma is (nog) niet bekend