'Vouwbeker' wint eerste Business Game Hogeschool Inholland Alkmaar & IDEA

31 mei 2018 - 


Het team van 4 studenten ergerde zich aan de vele plastic bekers die bij festivals weggegooid worden; het levert veel rommel op en is niet duurzaam. Daarom bedachten zij de vouwbeker: een opvouwbare beker die je eenmalig koopt, en daarna het hele festival kan gebruiken.

Workshops door IDEA

Tijdens de business game leerden de teams hoe zij kunnen kijken of een leuk idee ook echt marktpotentie heeft. Daarvoor kregen zij workshops over klantwaarde, klantvalidatie, business case en pitchen. Deze workshops zijn ontwikkeld door IDEA (Incubator Duurzame Energie Alkmaar), en werden o.a. gegeven door Arthur Tolsma: “Mooi om te zien hoe creatief de ideeën zijn, en hoe goed de pitches!”

Pitches bij TerraTechnica

Na een dag hard werken presenteerden de studententeams om 16.00 hun ideeën bij de meetup van TerraTechnica. De jury gaf team Vouwbeker de prijzen om hun idee door te zetten: 250 euro (gesponsord door de Rabobank), een diner voor twee (restaurant Uma), investeringsadvies (Amsterdam Student Investment Fund) en twee maanden mentoring en kantoor (IDEA). De deelnemende studenten waren enthousiast over de Business Game: “Een uiterst leerzame dag en een mooie ervaring rijker!”

De Business Game werd georganiseerd door IDEA, studievereniging BFL (Business, Finance & Law), studievereniging TBK (Technische Bedrijfskunde), en TerraTechnica.

Van idee naar groei

De incubator IDEA uit Alkmaar begeleidt startups en ondernemers om innovatieve ideeën op het gebied van duurzame energie naar de markt te brengen. In de praktijk komt dat neer op onder andere coaching, gebruiken maken van een groot netwerk (bijvoorbeeld op het gebied van financiers, leveranciers en klanten) en ondersteuning bij business development. IDEA ondersteunt ondernemers in Noord-Holland Noord met haar partners Ontwikkelingsbedrijf NHN, ENGIE, gemeente Alkmaar, ECN, New Energy Coalition en INHOLLAND. Meer informatie: www.idea-nhn.nl.