Opening Gebouw C: Innovatielab, incubator én ontmoetingsplek

10 september 2018 - 

Met de opening van Gebouw C is er een nieuwe plek waar innovatie, experimenteren, inspireren en leren samen komen. Hier bundelen onderwijs, bedrijfsleven en overheid hun krachten om de economie van de regio Noord-Holland Noord te versterken, met een focus op duurzame energietoepassingen. Gebouw C is te vinden op het terrein van Hogeschool Inholland aan de Bergerweg in Alkmaar.

Het ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord heeft het voormalige deelgebouw van Inholland een frisse opknapbeurt gegeven met een eigen identiteit. Gebouw C is een plek waar studenten, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten, samenwerken en kennisdelen. Ook worden er in Gebouw C masterclasses, workshops, netwerkbijeenkomsten en kenniscafés georganiseerd.Innovatielab voor praktijkvraagstukken
Bijvoorbeeld in het Innovatielab, waar studenten, docenten en onderzoekers samenwerken aan oplossingen voor vraagstukken uit de beroepspraktijk. In het gebouw zijn diverse bedrijven en organisaties vertegenwoordigd waaronder Investa, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, IDEA, Teamwork Technology, Blue Hart, Hygro, Sustenso, Koopman Optima en TerraTechnica.

“Ik ben trots op het Innovatielab in Gebouw C”, zei Inholland-collegelid Huug de Deugd tijdens de opening vorige week donderdag. “Hiermee hebben we een podium gecreëerd waar we samen met studenten, bedrijven en andere kennisinstellingen kunnen experimenteren en innoveren. Een ruimte waar fouten maken onderdeel is van het leerproces. Je kunt alleen maar tot grote hoogte komen door te vallen en opstaan. Ons motto is dan ook ‘Durf te leren!’”

Volgens de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge is de komst van Gebouw C belangrijk omdat het bijdraagt aan een aantrekkelijk ondernemersklimaat. “Duurzame energie innovaties hebben zich laten zien als een belangrijke stuwende kracht voor de regionale economie. Naast de Telefooncentrale en de Ondernemerstuin hebben wij een nieuwe plek gecreëerd waar bedrijven elkaar kunnen vinden en inspireren.”

Kenniscentrum TerraTechnica
Een speciale rol in het gebouw is weggelegd voor TerraTechnica, die er een kenniscentrum ontwikkelt. Dit centre of expertise ondersteunt bedrijven, organisaties, onderwijs- en kennisinstellingen hun ambities te realiseren voor toepassingen van duurzame energietechnologie. “In TerraTechnica leggen wij de focus op duurzame energie en zorgen we ervoor dat leerlingen kiezen voor een technische hbo-opleiding en dat hun opleiding beter aansluit op de arbeidsmarkt”, aldus Adnan Tekin, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. “Maar het is ook belangrijk dat scholen en bedrijven elkaar weten te vinden. Leerlingen leren al heel vroeg wat ze kunnen bereiken met netwerken. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Duurzame innovatieve startups en bedrijven die zich in de regio willen vestigen zijn welkom! Neem contact op via het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Annemarie Henselman, E: ahenselmans@nhn.nl of kijk op www.gebouw-c.nl.