Masterclasses: 'Hoe leef, leer en werk ik in een wereld die verandert?'

20 december 2018 - 

De wereld verandert. Daarom moeten we opnieuw kijken hoe we leven, werken en leren. TerraTechnica organiseert in samenwerking met Hogeschool Inholland Alkmaar en Inholland Academy een reeks van 4 masterclasses tussen januari en eind juni 2019.

We zien allemaal de veranderingen om ons heen. Kijk maar eens naar hoe het weer verandert, de zeespiegel aan het stijgen is. Hoe het in de zomer warmer en in de winter kouder wordt. We ontdekken en omarmen de mogelijkheden van automatisering en robotisering in ons dagelijks leven. Neem nou de stofzuigerrobot die inmiddels in veel huishoudens zijn weg heeft gevonden. Dankzij technologie is de rest van de wereld letterlijk en figuurlijk dichtbij. Aan de andere kant hebben we forse sociale opgaves, bijvoorbeeld om vereenzaming tegen te gaan.

Verandering? Bereid je voor
Veranderingen maakt soms angstig en onzeker. Maar op verandering kun je je voorbereiden. Deze masterclass geeft handvatten en inzicht. In een reeks van 4 bijeenkomsten gaan we dieper in op thema’s persoonlijk leiderschap & ondernemerschap, de impact van verandering voor het individu en ontdekken we hoe je gezamenlijke onderzoek opgaves aanpakt. We sluiten af met een tweedaagse sessie waarin we gaan leren door te doen, ‘het actieve leren’. Geleid door wisselende experts vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Met ruimte voor eigen inbreng.

Inzicht en handvatten
De eerste masterclass start woensdag 6 februari 2019. Han van Kleef, associate lector Innovatie & Ondernemen bij Hogeschool Inholland en Karlijn Mol duurzaamheidsmanager bij Dura Vermeer vertellen over veranderingen die zij zien en wat dit voor hun organisatie betekent. We gaan in gesprek over wat dit voor jou als professional en individu betekent. En je komt meer te weten over persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. De vervolgbijeenkomsten staan gepland op dinsdag 26 maart, dinsdag 14 mei en 24 en 25 juni 2019.

Locatie, tijd en kosten
De bijeenkomsten vinden plaats in Alkmaar, bij de Telefooncentrale (Koelmalaan 350), met uitzondering van de afsluitende tweedaagse sessie. Die wordt georganiseerd in het Noord-Hollandse Huisduinen. De bijeenkomsten starten om 15.30 uur tot 19.00 uur. In het kenniscafé wordt een hapje en drankje aangeboden. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de Masterclass.

Aanmelden
Is deze Masterclass iets voor jou? Meld je snel aan en verzeker je van een plek. Inschrijven kan tot 30 januari 2019. Wil je meer informatie? Neem contact op met Heleen Bouwmans, expeditieleider KennisWerkPlaatsMethodiek via heleen.bouwmans@inholland.nl