Sleutelrol in behalen klimaatdoelstellingen voor onze nieuwe partner Stadswerk072

26 maart 2019 - 

Trots verwelkomen wij wederom een nieuwe partner in ons netwerk, zegt Petra Bijvoet, projectleider TerraTechnica. Met gemeente Alkmaar als grootste opdrachtgever heeft Stadswerk072 een belangrijke rol in het halen van de klimaatdoelen van de stad Alkmaar.

“Klimaatverandering vraagt van ons dat we de openbare ruimte anders gaan inrichten. Zowel boven als onder de grond”, vertelt Peter Mol directeur Stadswerk072 NV. “Wij verzinnen o.a. slimme dingen om hittestress te verminderen of voorkomen dat er langdurige droogte of – aan de andere kant- overstromingen ontstaan”, zo vervolgt hij. De technologie ontwikkelt zich razendsnel en wordt steeds schoner. Alkmaar is ambitieus en wil in 2021 de meest innovatieve gemeente van Nederland zijn”, aldus Peter.

Op de vraag waarom de samenwerking met TerraTechnica wordt aangegaan zegt Peter: “via dit programma komen we in contact met professionals en studenten die met ons die duurzame revolutie willen vormgeven. We zijn op zoek naar mensen die bij ons de vrijheid voelen om creatief en met verbeelding aan de slag te gaan.”