'Door deze stage heb ik het werkende leven leren kennen'

03 maart 2020 - 

Bindu van Raak, student van de opleiding Mathematical Engineering aan Hogeschool Inholland, heeft net zijn derdejaars stage afgerond bij Off Grid Test Center in Alkmaar. Het Off Grid Test Center is een Energy Tech-bedrijf dat oplossingen ontwikkelt voor off-grid locaties.

Bindu: “Via mijn begeleider van Hogeschool Inholland kwam ik in contact met Wim Joosten, teamleader van Off Grid Test Center. Het project waar ik aan mocht werken was het ontwikkelen van een tool die helpt bij het kiezen of vergelijken van een locatie voor een off grid energy system. In de tool zitten verschillende factoren verwerkt zoals gemiddelde windsnelheid, zon energie, dieselprijs van het land, hoe vaak stroom uitvalt en bijvoorbeeld kosten van elektriciteit. Bij het vergelijken van locaties kan je aangeven hoe belangrijk je de factoren vindt. En mocht je al een locatie hebben dan kan je via de tool zien of die locatie wel gunstig is voor hetgeen jij ermee wilt bereiken.”

De tool is nog niet helemaal klaar, maar binnenkort is deze wel te vinden op de website van het Off Grid Test Center: “Het is natuurlijk heel vet om een tool te maken die ook daadwerkelijk in gebruik gaat worden genomen. Het was mijn eerste stage en deze is meteen goed gegaan. We hebben een heel leuk klein team en de begeleiding was super goed. Ik had echt veel aan de feedback op mijn rapport. Ik denk dat ik het werkende leven nu wel heb leren kennen door deze stage. Ik ben er in ieder geval achter gekomen dat ik de juiste studie heb gekozen. Ik vind het heerlijk om 8 uur achter elkaar te programmeren. Nu ga ik weer terug aan de studie en dat is wel weer even wennen. Ik kan in ieder geval niet wachten om over een jaartje echt aan het werk te gaan”.