ENGIE: Enthousiasme en gedrevenheid studenten positieve impact

03 maart 2020 - 

Welke submarkten zouden geschikt zijn voor de outsourcingsdiensten van ENGIE? Dit is een vraag waar Gert-Jan Regtuit, Salesmanager bij ENGIE Services West, graag antwoord op wilde hebben. Via TerraTechnica kwam hij in contact met Hogeschool Inholland en zijn vier studenten van de opleiding Business, Finance and Law met het vraagstuk aan de slag gegaan.

Gert-Jan: “Als ENGIE kunnen wij hele installaties leveren aan klanten, maar we kunnen ook de basisvoorzieningen zoals stroom, ijswater of perslucht in de vorm van een service leveren. Ik wilde graag onderzoeken of onze klanten een voorkeur hebben voor het uitbesteden van de basisvoorzieningen in de vorm van een service of dat ze het liever zelf in huis hebben. En mochten de klanten een voorkeur hebben, heeft dit een financiële inslag? De studenten zijn met deze opdracht aan de slag gegaan en hebben uiteindelijk acht bedrijven goed weten te interviewen. De meest interessante uitkomst voor mij is dat we de klanten met bijvoorbeeld een groothandelsformule kunnen gaan zien als een keten als je de onder leveranciers hier ook in meeneemt. Dit kan mogelijk interessant voor ons zijn als ENGIE.”

De samenwerking met de studenten is goed verlopen vertelt Gert-Jan: “We hebben een kick-off gehouden als introductie en daarna hebben de studenten nog een keer een vraag gesteld die ik per mail kon beantwoorden. Daarna zag ik ze eigenlijk pas weer bij de eindpresentatie. Ik heb dus weinig begeleiding hoeven geven wat de zelfstandigheid van de studenten volgens mij typeert. Het waren leuke jongens die in mijn ogen echt al klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Het enthousiasme en de gedrevenheid had ook positieve impact op ons. Voor een volgende keer zou ik de opdracht iets scherper formuleren, hier leer ik dus ook weer van. Als het aan mij ligt komt er zeker een volgende keer mocht ik een goede passende opdracht hebben.”