Digital Twin

26 maart 2020 - 

“Het Off Grid Test Center is opgezet om de kennis over off grid en lokale energievoorziening te delen, mensen bekend te maken met de toepassingsmogelijkheden en om oplossingen te ontwikkelen” vertelt Wim Joosten, Business Developer bij het Off Grid Test Center. “Om invulling te geven aan de kennisvoorziening hebben we een digital twin ontwikkeld, waarmee we op basis van data een lokale situatie op het gebied van duurzame energie digitaal kunnen nabootsen”.

Off Grid betekent eiland. Veel mensen denken dat dit daarom niet relevant is voor Nederland, maar dat is het zeker wel vertelt Wim: “We hebben in Nederland heel veel onzichtbare eilanden als het gaat om stroomvoorziening. Om dit verhaal beter te vertellen hebben we de digital twin gemaakt op basis van bestaande data. Of je nu als docent, student of ondernemer de digital twin gebruikt, je weet in ongeveer 15 minuten wat off grid is en wat het voor jou kan betekenen. Een docent krijgt bijvoorbeeld direct inzicht in hoe off grid toegepast kan worden in de bestaande lesstof, een student kan goed inschatten of het een interessant onderwerp is om een minor over te volgen en een ondernemer kan zien of een off grid systeem misschien nuttig is voor zijn onderneming. De digital twin is meer dan alleen twee schermen met daarachter een applicatie die je ook thuis kunt doen. Het is een beleving en door middel van gamification gaan we het nog interactiever maken.”

Wil jij ook meer weten over off grid en een keer beleven wat de digital twin doet? Neem dan contact op met wimjoosten@offgridtestcenter.nl.