POCITYF: studenten helpen Alkmaar duurzaam en slimmer te worden

01 februari 2021 - 

De historische steden Alkmaar en Evora in Portugal zijn door de Europese Commissie uitgekozen om waar mogelijk duurzaam te worden. Via het project POCITYF zijn de twee steden een voorbeeld in duurzaamheid voor andere steden in Europa. De lessen die in Alkmaar en Evora geleerd zijn, worden voortgezet in bijvoorbeeld Bari in Italië en Granada in Spanje, de zogenaamde ‘following cities’. Alkmaar wordt de komende jaren nog duurzamer gemaakt met behulp van Julian Besuijen, een Diemense student Mathematical Engineering en diverse studenten Informatica van Inholland Haarlem. Met de Alkmaarse opleiding Social Work wordt gesproken, zodat ook deze studenten hun expertise in gaan zetten voor POCITYF.

Kennis terugbrengen in onderwijs
Petra Bijvoet, projectmanager TerraTechnica ziet veel kansen in dit project: “Bij dit project wordt veel kennis opgedaan in innovatieve energietoepassingen en datatoepassingen. Om deze kennis te borgen is het belangrijk dat niet alleen bedrijven, maar ook de onderwijsinstellingen aangesloten zijn. Op deze manier kan je de opgedane kennis terugbrengen in het onderwijs en profiteren ook de studenten. TerraTechnica is nauw verbonden bij dit project om de kennis te borgen en te zorgen voor goede aansluiting met Hogeschool Inholland Alkmaar.”

Lees hier het volledige artikel op de website van Hogeschool Inholland.