Studentenvoucher IDEA voor Krokolijn

18 februari 2021 - 

De ondernemende studenten Job Rouwhorst, Kevin van Assem en Joep van der Geest hebben een IDEA studentenvoucher ontvangen. Dit betekent een startkapitaal van 2000 euro met daarbij begeleiding van een ervaren ondernemer. Deze voucher krijgen zij voor hun product de Krokolijn. Dit is dé nieuwe innovatie voor alle stratenmakers en hoveniers tijdens het stellen van banden.

Job, Kevin en Joep hebben afgelopen jaar meegedaan aan het project Jong Ondernemen. Een project in het laatste jaar van hun studie Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland Alkmaar waarbij ze de opdracht kregen om een nieuw product te bedenken.

Kevin: “Dit project was een groot succes. Wij hebben in een half jaar tijd meer dan 200 producten verkocht (70 was break-even) en hebben onder andere producten verkocht aan grote partijen in de bouwbranche (KWS en scheppie.nl). Met dit resultaat zijn wij de winnaars geworden van Jong Ondernemen Alkmaar en hebben wij deelgenomen aan de landelijke finale. Na het project zijn wij doorgestart en krijgen wij nog steeds aanvragen binnen voor ons product.”

De Krokolijn

Een onderdeel van het werk van stratenmakers en hoveniers is het stellen van opsluitbanden. De tijd die een stratenmaker of hovenier bezig is met het stellen van een lijn is ongeveer 20 minuten. Door gebruik te maken van de Krokolijn kan er 10 minuten bespaard worden. Daarbij hoeven de eindgebruikers geen stenen te gebruiken voor het stellen waardoor er een verlichting van circa 70 kg tilwerk ontstaat. Zie hierde video waarin de toepassing van Krokolijn wordt uitgelegd.

Startkapitaal

Met het startkapitaal dat beschikbaar is gesteld door de Rabobank, willen de jonge ondernemers een impuls geven aan de doorstart. Joep: “We gaan het geld inzetten voor promotie. We gaan adverteren in een vakblad dat een bereik heeft van 11.000 specialisten. Daarnaast willen we de productie opschalen. Op dit moment doen we alles met de hand. Dit is natuurlijk best arbeidsintensief. We gaan kijken naar mogelijkheden om de productie zo goedkoop en snel mogelijk te doen. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar 3D printen.”

Ontwikkeling
De mannen zien de toekomst rooskleurig in. Job: “Vorige week kregen we weer drie aanvragen voor de Krokolijn binnen. En met het startkapitaal kunnen we nu echt stappen zetten in de ontwikkeling van ons bedrijf. Maar ook in onze eigen ontwikkeling. We zien deze opstart namelijk echt als een leerproces. Uiteindelijk willen we uitgroeien tot een groot bedrijf met nog veel meer vernieuwende producten voor de bouwbranche.”

Meer informatie over de Krokolijn is te vinden op krokolijn.nl