Eindpresentaties Kenniswerkplaats Den Helder

Eindpresentaties Kenniswerkplaats Den Helder

Op donderdag 13 januari van 13.30 tot 17.00 uur zijn de online eindpresentaties van de Kenniswerkplaats Den Helder.

In Den Helder bieden we excellent onderwijs gericht op het beantwoorden van actuele vraagstukken in de samenleving. Zo’n 60 studenten van 10 verschillende opleidingen van Hogeschool Inholland, ROC Kop van Noord-Holland en MBO Lifescience uit Leeuwarden zijn dan ook in september aan de slag gegaan met het uitwerken van de challenges.


Challenges:

  • Huisduinen: acht studenten van Business Studies van Hogeschool Inholland werkten aan de doorstart van projecten voor verduurzaming van het dorp.
  • De Schooten Sociaal: studenten van Social Work en Verpleegkunde van Hogeschool Inholland achterhaalden via enquêtes, een sessie met middelbare scholieren en een World Café aan welke sociale activiteiten wijkbewoners behoefte hebben en wat ze hier zelf aan willen bijdragen.
  • De Schooten Nieuwe Woonconcepten: studenten bouwkunde en bouwmanagement werkten samen met verpleegkundigen aan woonconcepten, zodat wijkbewoners langer prettig in hun woning kunnen blijven en de doorstroom bevorderd wordt.
  • De Schooten Groen Wijk: vier hele gevarieerde studentengroepen van Hogeschool Inholland, het ROC en MBO Lifesciences in Leeuwarden gingen aan de slag met vergroening en verbeterde wateropvang in de wijk de Schooten.
  • Maritiem gebied: de Marine officieren in opleiding bij het ROC en studenten Finance van Hogeschool Inholland werkten aan een duurzaam plan voor walstroom in het Havengebied.


Tijdens de feestelijke online bijeenkomst op 13 januari presenteren de studenten de uitkomsten van de challenges aan de bewoners en experts. Daarnaast gaan alle betrokkenen met elkaar in gesprek over de resultaten en uitkomsten en over een mogelijk vervolg.


Programma op hoofdlijnen:
14.00 - 14.30 uur Plenaire opening
14.30 - 16.00 uur Presentaties per kenniswerkplaats in breakout rooms
16.00 - 16.30 uur Terugkoppeling van uitkomsten

We rekenen op je komst! Aanmelden voor de bijeenkomst graag vóór vrijdag 7 januari. Een paar dagen voor het evenement ontvang je de deelnamelink voor de bijeenkomst.Met onder andere

Programma is (nog) niet bekend