Energie Service Noord West

Partner in de energietransitie

(Cees Huisman, directeur Energie Service Noord West)

ESNW ontstond in 1973 als ‘Gaswacht’, een onderhouds- en servicedienst namens een handjevol bevlogen installateurs in Noord-Holland. Destijds ontfermde de Gaswacht zich vooral over gasgestookte verwarmingstoestellen.

Vergeleken met die begintijd is er veel veranderd. Tegenwoordig zijn 45 installatiebedrijven aandeelhouder in ESNW, hebben we meer dan 100.000 objecten in onderhoud en is met verwarmings-, warm water- en ventilatietoestellen ons onderhoudsportfolio danig uitgebreid. Ook duurzame energietechnologieën, zoals warmtepompen en zonnepanelen, houdt ESNW draaiende.

Daarmee nemen we een voorschot op de toekomst. Je ziet dat duurzaamheid al steeds verder doordringt in de samenleving. Met het nieuwe klimaatbeleid zullen we met elkaar een nog grotere stap moeten zetten. Hoe doe je dat?, is de grote vraag. Daarbij wil ESNW helpen.

Daarom is ESNW partner geworden van TerraTechnica. Met de kennis en inspiratie die daar gebundeld is, willen we een beter beeld krijgen van de rol die we kunnen spelen bij de energietransitie. We komen nu al over de vloer bij heel veel mensen. Waarom zouden we hen niet meer kunnen adviseren over de voor hen meeste relevante duurzame maatregelen, van een betere isolatie tot zonepanelen en bijbehorende subsidies? In een eerste samenwerkingsproject met TerraTechnica gaan studenten Technische Bedrijfskunde van Hogeschool Inholland dit soort mogelijkheden onderzoeken. Ik ben ontzettend benieuwd naar het resultaat.

www.esnw.nl