Ravo Fayat

“Wij leveren oplossingen voor een veilige en schone leefomgeving”

(Occo Koedijker, manager general affairs Ravo Fayat)

Feitelijk gezien is Ravo een bouwer van straatveegmachines. Maar kijk je er net iets anders naar, dan leveren wij ‘oplossingen voor een schone en veilige leefomgeving’. Die veel bredere opvatting van wat we doen, bewijst niet alleen onze maatschappelijke relevantie, maar opent ook de deur naar een nieuwe tijd vol opwindende toepassingsmogelijkheden. Vooral als Ravo, onderdeel van het Franse Fayat, aansluiting weet te vinden bij een in hoog tempo digitaliserende samenleving.

Stel je voor dat onbemande veegmachines op afstand bestuurbaar worden en door burgers via een app daar naartoe gedirigeerd kunnen worden, waar zij op dat moment nodig zijn. Of dat zij uitgerust worden met allerlei sensoren, waarmee waardevolle data over de stedelijke omgeving verzameld kunnen worden. Zij rijden toch al door de straten. Science fiction? Wij denken eerder toekomstmuziek.

Daarom heeft Ravo de krachten gebundeld met Hogeschool Inholland en TerraTechnica. In een soort permanent onderzoeksproject willen we met de daar aanwezige kennis de ‘smart sweeper’ verder ontwikkelen en vermarkten.

Overigens zit Ravo ook zelf midden in de energietransitie. Op afzienbare termijn zullen elektrisch of met andere alternatieve brandstof aangedreven veegmachines onderdeel worden van ons straatbeeld.

www.ravo.fayat.com