Stadswerk072

‘Onze uitdaging? Het ontwerpen van een klimaatbestendige openbare ruimte’

(Peter Mol, Directeur Stadswerk072 N.V.)

Klimaatverandering vraagt van ons dat we de openbare ruimte anders gaan inrichten. Zowel boven als onder de grond. Bijvoorbeeld door het traditionele rioolstelsel te vervangen door een uitgekiend systeem met wadi’s, beplanting en waterdoorlatende bestrating. Dit voorkomt namelijk dat bij overvloedige neerslag water gaat kolken in een wijk en de toch al kwetsbare riolering nog verder onder druk wordt gezet.

Het is een van die vele terreinen waarop Stadswerk072 een significante bijdrage levert aan een duurzamere samenleving. De buitenwacht weet soms nog onvoldoende hoe breed ons werkterrein is. Het is hoog tijd dat daarin verandering komt.

‘Samenwerken aan uw leefomgeving, vandaag en morgen’, dat is waar Stadswerk072 voor staat. We houden ons onder meer bezig met de herinrichting van wijken, het beheer en onderhoud van het groen, de civiele kunstwerken en de openbare verlichting en de uitvoering van het afvalbeleid. Op dit moment is de gemeente Alkmaar onze grootste opdrachtgever.

Alom wordt erkend dat Stadswerk072 een sleutelrol speelt in het halen van de klimaatdoelen van deze stad. Hoe kunnen we de hittestress verminderen of voorkomen dat er een langdurige droogte of - aan de andere kant - overstromingen onstaan? Daar mogen wij slimme dingen voor verzinnen. De technologie ontwikkelt zich razendsnel en wordt steeds schoner. Alkmaar is ambitieus en wil in 2021 de meest innovatieve gemeente van Nederland zijn.

Dat biedt volop mogelijkheden en kansen voor jonge professionals die met ons die duurzame revolutie willen vormgeven. We zijn op zoek naar mensen die bij ons de vrijheid voelen om creatief en met verbeelding aan de slag te gaan. Dat is een van de belangrijkste redenen voor onze samenwerking met TerraTechnica en Inholland.

www.stadswerk072.nl