Teamwork Technology

“De energietransitie is alleen levensvatbaar, als je het vertaald naar concrete producten”

(Fred Gardner, algemeen directeur Teamwork Technology)

Dat Teamwork Technology partner zou worden van TerraTechnica, was slechts een kwestie van tijd. Niet alleen omdat we in hetzelfde gebouw zitten en veel banden hebben met Inholland, maar vooral omdat we dezelfde droom delen: duurzame energietechnologie vanuit deze regio tot de standaardkrachtbron van de toekomst maken.

Onze aanpak is om kennis te verzamelen rond innovatieve ideeën en die concepten te ontwikkelen tot marktrijpe producten. Zo hebben we een onderwaterturbine ontworpen die de zeestroming en getijdenwerking gebruikt om energie op te wekken. Dat is uitgegroeid tot een bedrijf, Tocardo, dat behalve in Nederland actief is in Azië, Canada en het Verenigd Koninkrijk. En het leuke is: Tocardo is ook partner van TerraTechnica.

De sprong naar een duurzame energiewereld is alleen te maken, als iedereen - van onderwijs en onderzoek tot bedrijfsleven - zijn rol pakt. De betrokkenheid van de overheid vind ik cruciaal. Zij is voorwaardenscheppend, zowel financieel als organisatorisch. TerraTechnica verbindt en moet de aandrijfmotor zijn. Duurzame energie is niet alleen planeetreddend, het is ook ‘big business’. Zelf werken we nu aan een nieuw golfenergiesysteem en een warmtepomp voor alledaags gebruik in de gebouwde omgeving. Daarmee hopen we opnieuw te scoren in de markt.

www.teamwork.nl