Technospitsen

“Regionale innovatieve machinebouwers belangrijke rol in digitalisatie van productieketens”

(Monique van der Voort, Regiosecretaris Noordwest Koninklijke Metaalunie)

Onze regio Noord-Holland (Noord) kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Van ontwikkelaars en bouwers van high-tech wielbouwmachines, robots voor stalreiniging en machines voor de verwerking van zaden of fruit, tot precisieapparatuur voor bloedanalyse of wetenschappelijke experimenten. Weinig bekend is dat deze bedrijven wereldwijd behoren tot de leiders in hun nichemarkten. Allemaal spelen ze een belangrijke rol in de digitalisatie van productieketens.

TechValley
Ondanks de grote verscheidenheid in producten en markten, hebben deze bedrijven een aantal gelijksoortige uitdagingen en vraagstukken op het gebied van 'slimme' machinebouw. Door de krachten te bundelen, samen op te trekken en te innoveren in TechValley, kunnen deze bedrijven hun producten, processen en diensten toekomstproof maken en daarmee hun koploperpositie behouden of zelfs uitbouwen. Want waarom zou je in je eentje het wiel uitvinden?

Technospitsen netwerk
TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord-Hollandse machinebouwers (het Technospitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Het dagelijkse projectmanagement is in handen van José Laan en Sandra Verweij van Parbleu. Doel van TechValley is een innovatieve en toekomstbestendige Noord-Hollandse machinebouwindustrie.

Ontwikkelingsbedrijf NHN is penvoerder van dit project dat mede is gefinancierd door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en Provincie Noord-Holland.

www.nhn.nl/project/techvalley